Bonusar eller kapitalteckningsgrad

Bonusar eller kapitalteckningsgrad

På DI:s debattsida idag skriver Pernilla Klein om att vi måste sluta jaga bonusar och istället titta på saker som kapitaltäckningsgrad.

Även om jag inte delar alla slutsatser finns många bra poänger i texten. Det är inte i huvudsak ersättningssystemen inom företagen som är problematiska, dessa är bara en konsekvens av de externa regelverken och incitamenten. Det är dock tacksamt för politiker att ge sig efter ledningens bonusar, det är nämligen något som vi alla kan förstå. Ska man skapa riktig förändring på finansmarknaden måste det till större reformer än justeringar i ersättningssystemen. Skrev lite om detta tidigare idag.

Ska läsa rapporterna som hänvisas till i artikeln ordentligt vid tillfälle. Kan nog vara intressant läsning.

Dela