Behöver vi mer nässpray?

Behöver vi mer nässpray?

Om en vara eller tjänst görs med tillgänglig kommer den (i de flesta fall) att konsumeras mer. Att så är fallet också med nässprej rapporterar DN idag, de skriver:

 

”Försäljningen av nässprej och näsdroppar ökade med 13 procent förra året till 9,1 miljoner förpackningar. Hela ökningen ligger utanför apoteken, och gäller alltså försäljning i till exempel livsmedelsbutiker och på bensinmackar.”

DN skriver vidare att:

 

”Men läkare varnar för ett beroende, där man kommer in i en ond cirkel och upplever att man ständigt måste ta nässprej.”

Frågan är alltså om den ökade konsumtionen lett till något gott eller något dåligt. Är vi mindre täppta i näsan nu eller är det bara ett antal människor som fått lättare att tillgodose sitt beroende och därmed spenderar sina pengar på något som de egentligen inte behöver?

Dela